Spoznavanje slovenskega startup ekosistema

Posted by poslovniangel
On 26 junija, 2021

Ta teden, v ponedeljek, 21.6.2021 in v torek, 22.6.2021 smo klubu Poslovni angeli Slovenije sodelovali pri dogodku Innovation Trip – Start me up: Ecosystem Slovenia. Dogodek smo soorganizirali skupaj z Advantage Austria Slovenia.

 

Namen dogodka je bil predstavitev slovenskega podjetniškega ekosistema (investitorji, startupi in podporno okolje) kolegom iz Avstrije, medsebojna povezava in iskanje možnosti sodelovanja.

 

V sklopu dogodka smo obiskali in predstavili več inovativnih in uspešnih. Našo pot smo pričeli v BTC d.d., nato nadaljevali z obiskom Hooray Studios (startup leta 2019) in Flaviar. V sklopu dvodnevnega dogodka, so se nam predstavili Slovenski podjetniški sklad, Spirit Slovenija, Odvetništvo Novak in projekt Ce-Connector. Naša pot nas je popeljala tudi v Tehnološki park Ljubljana, kjer smo spoznali in obiskali še dve uspešni podjetji – AciesBio in Xlab. Predstavila sta se nam tudi Saša Inkubator iz Velenja in Primorski tehnološki park iz Nove Gorice ter dogodek zaključili s predstavitvami štirih slovenskih startupov. Podjetje La Popsi se nam je predstavilo kot primer dobre prakse in poskrbelo, da smo se po dolgem in vročem dnevu prijetno ohladili. Čisto za konec se nam je predstavil še avstrijski pospeševalnik iz Celovca.

 

Slovenski startupi, ki so se predstavili so bili:

  • Glossiq – Virtualni asistent za različne lepotne salone
  • Graška – polnovredni fermentirani rastlinski izdelki iz regionalnih surovin, z visoko vsebnostjo beljakovin, brez dodanih umetnih aditivov.
  • Wise Up d.o.o. – Digitalna platforma za učinkovito izobraževanje srednješolcev
  • Lab26 – rešitev, ki zmanjšuje izpad delovanja hladilnih sistemov in s tem zmanjšuje količino zavržene hrane

 

Udeleženci so bili z izvedbo dogodka zelo zadovoljni in zagotovo bomo s pomočjo novih povezav v prihodnosti še veliko sodelovali.

 

 

 

 

poslovniangel
Author: poslovniangel

Podobne novice

KOMENTARJI

0 Comments

Leave a Reply

Naročite se na novice

Izpolnite obrazec, ter ostanite obveščeni o vseh prihodnjih novicah.

Discover more from Poslovni angeli Slovenije

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading