Email: info@businessangels.si    /    Telefon: +386 31 717 367

DOBRODOŠEL INVESTITOR

Vabimo vse poslovneže, ki vas zanima startup svet, da postanete člani Kluba poslovni angeli Slovenije.
Kontaktirajte nas

Kdo so angeli in kaj so angelske investicije?

Poslovni angeli

Poslovni angeli so podjetniki, ki svoje znanje in denar namenijo inovativnim podjetjem za katera verjamejo, da imajo velik tržni potencial. Odlikujejo jih bogate podjetniške izkušnje, poznavanje trga in sektorja v katerem delujejo.

Angelske investicije

Angelske investicije so investicije v startupe na začetku njihove poti. Cilj takšnih investicij je, da v partnerstvu pridobita oba, tako podjetnik, kot tudi investitor. Za investitorja je investicija način oplemenitenja njegovih sredstev in omogoča neposreden stik z inovativnimi ekipami in procesi. Poleg sredstev angelski investitor startupu pomaga še s svojimi izkušnjami in poslovnimi stiki.

Razlogi za včlanitev v klub Poslovnih angelov Slovenije

Evalvacija in selekcija startupov

Skozi optimiziran proces selekcije, ki temelji na principih vitkega podjetništva, izbiramo in kvalificiramo startupe z najvišjim potencialom rasti. Omogočamo vpogled v dogajanje na področju zagonskih podjetij in izbiro naložb v različnih panogah. Upoštevamo interese posameznih investitorjev in jim prilagajamo proces iskanja startupov.

PREDSTAVITEV STARTUPOV IN SREČANJA

Organiziramo srečanja, kjer člani med sabo izmenjujejo svoje investicijske izkušnje in najboljše prakse. Redno prirejamo dogodke, na katerih se predstavijo startupi (demo dan).

VSTOP V INVESTICIJO

Investitorjem nudimo podporo pri pripravi postopkov za izvedbo investicije v zagonska podjetja, kjer sodelujemo s preverjenimi strokovnjaki. Pomembno vlogo klub odigra v fazi sindiciranja individualnih investicij, saj poskrbimo za učinkovit prenos relevantnih informacij med posameznimi investitorji.

PRODAJA DELEŽA V PODJETJU

Članom kluba skozi iskanje strateških partnerjev in skladov tveganega kapitala (VC) pomagamo pri izhodu iz investicije.

MEDNARODNO SODELOVANJE

Sodelovanje z evropsko mrežo združenj klubov angelskih investitorjev (EBAN) nam omogoča investiranje v tuja zagonska podjetja in izmenjavo investicijskih izkušenj na mednarodnem nivoju. Naše člane redno obveščamo in vabimo k udeležbi na relevantnih investitorskih delavnicah, konferencah in drugih dogodkih, kjer se predstavljajo zagonska podjetja.

Pogosta vprašanja

Kaj je običajni znesek, ki ga v Sloveniji investira posamezen poslovni angel?

Posamezni angel lahko investira vse od 10.000 EUR naprej, običajno pa v skupnem znesku 50.000-250.000 EUR na posamezno ekipo. V kolikor posamezni poslovni angle ne zmore sam financirati celotne investicije se poveže v sindikat angelskih vlagateljev. Zneski nad tem se običajno investirajo v sindikatu, skupaj z drugimi poslovnimi angeli ali skladi tveganega kapitala.

Kaj je razlika med naložbami v startupe in drugimi finančnimi naložbami?

Naložbe v startupe so izjemno tvegane, hkrati pa lahko obetajo zelo visoke finančne donose. Priporoča se, da se tvegane naložbe razprši med več podjetij (10+), da je verjetnost za uspeh večja.  Prav tako so naložbe v startupe naložbe s pridobitvijo lastniškega deleža

Kje lahko najdem dobre startupe?

Pomembno je, da ste v stiku s startup ekosistemom. kjer je mnogo dogodkov in konferenc. Včlanite se v klube kot je naš, kjer za svoje investitorje najdemo, pripravimo startup naložbe ter jim pomagamo pri investiciji.  Posamezne naložbe se predstavljajo znotraj klubov ali v sodelovanju s ostalimi klubi po Evropi in širše. 

Nekaj podjetij v katera smo investirali

Mnenja naših članov

Za angelsko vlaganje smo se odločili, ker želimo pomagati mladim ustanoviteljem, poleg tega želimo biti v stiku z najnovejšimi trendi v tehnologiji. Ker je vsak začetek težak, Klub poslovnih angelov Slovenije pri tem pomaga z nasveti, predstavitvami potencialnih startupov in odlično izvedenimi izobraževanji. V začetku leta smo s pomočjo članov Kluba poslovni angeli Slovenije uspešno izpeljali prvo naložbo v startup in prepričani smo, da bo naše sodelovanje v prihodnosti še vedno tesnejše.

Sabina

BPT d.o.o.

Poslovnim angelom Slovenije sem se pridružila zaradi želje po povezavi z novo nastajajočimi podjetji, kjer mladi podjetniki kipijo od idej in zagnanosti. Manjka pa jim praktičnih izkušenj in zagonski kapital. Po 25 letih uspešnega podjetništva sem želela investirati svoj čas in sredstva v nekaj kar šele nastaja.

Poslovne angele Slovenije sem videla kot stičišče med izkušenimi podjetniki/investitorji in mladimi podjetniki. In to se mi je potrdilo. Poleg tega pa tudi sami investitorji med seboj izmenjujemo izkušnje in znanje, ter tako bogatimo sebe, kar je dragocen učni proces. Zato sem z veseljem član Poslovnih angelov Slovenije.

Tatjana

Valera d.o.o.

Vas zanima članstvo v klubu Poslovnih angelov Slovenije?

6 + 10 =