Email: info@businessangels.si    /    Telefon: +386 31 717 367

Klub Poslovni angeli Slovenije, ustanovljen leta 2007, je prvi in največji klub angelskih investitorjev pri nas.

Povezujemo najambicioznejše podjetnike, ki so v začetnih fazah razvoja podjetja, z najbolj kvalificiranimi investitorji v Sloveniji, srednji in vzhodni Evropi ter širše. 

Pri startupih, ki se obrnejo na nas se poglobimo v dinamiko in odnose med člani ekipe, preučimo in preverimo njihove produkte ali storitve, poslovne načrte in strategijo vstopa na tržišče. Preverimo tudi, ali imajo potencial za vstop na tuje trge. 

Smo del pestrega slovenskega startup ekosistema, ki vključuje številne pospeševalnike, tehnološke parke in inkubatorje. Mednarodno smo člani organizacij kot so EBAN (Evropsko združenje klubov poslovnih angelov), CEE BAN (vzhodno evropska struja združenja) in Global Entrepreneur Network s čimer omogočamo našim članom dostop do startup ekosistema po celem svetu.

V okviru Startup Klinike sodelujemo z zunanjimi eksperti iz številnih področij, ki pomagajo startupom, ki še niso investicijsko pripravljeni oziroma »investment ready«, da to postanejo. Hkrati organiziramo strokovna svetovanja tistim startupom, ki so že prejeli investicijo s strani poslovnega angela, da uspešno prodrejo na tuja tržišča in obdržijo razvojni zalet.

Poslovni angeli Slovenije smo edinstvena platforma za mreženje med investitorji. Investitorji na demo dneh sodelujejo v komisijah, soočijo mnenja in svoje ocene startupov, ki se predstavijo. Klub tudi omogoča lažje in hitrejše sindiciranje investicij, saj pospešimo pretok relevantnih informacij. 

UNIKATNE PREDNOSTI KLUBA

KREDIBILNOST

Člani kluba so investitorji v Sloveniji, srednji in zahodni Evropi z visoko mero integritete, ogromno poslovnimi izkušnjami, bogatim socialnim kapitalom in željo pomagati hitro rastočim zagonskim podjetjem.

IZKUŠNJE

Na bazi večletnih izkušenj, kot tudi ekspertnega znanja, iščemo investicije samo za najboljše startupe, s čimer investitorjem ponujamo odlične investicijske priložnosti. V večini so naši investitorji tudi sami serialni podjetniki z bogatimi izkušnjami iz številnih sektorjev in startupom v katere investirajo lahko svetujejo.

DODAJANJE VREDNOSTI

Z ekipo ekspertov iz številnih področij ekonomski dejavnosti pomagamo startupom prek njihovih največjih ovir od razvoja do pospešene širitve na tuje trge. Preverjeno se lahko zanesejo na izkušnje investitorjev in v njihove poslovne povezave.

INTERNACIONALNA PREZENCA

Poslovni angeli Slovenije delujemo na mednarodnem nivoju, s čimer ponujamo tako našim startupom, kot tudi investitorjem priložnost, da spoznajo številne vplivne posameznike in internacionalna združenja v srednji in vzhodni Evropi.

UGLED

Z brezhibnim ugledom tako v Sloveniji, kot tudi mednarodno, vsem startupom v katere investiramo, podamo izjavo, da se zavezujemo k dolgoročnemu sodelovanju. Startupe poganjamo z angelskimi investicijami v smislu kapitala, poslovnih povezav (domačih in mednarodnih) in drugih aktivnosti.

STORITVE POSLOVNIH ANGELOV SLOVENIJE

Angelsko investiranje

VC investiranje

Private Equity skladi

EU & SLO razpisi

Bančna posojila za startupe

EKIPA POSLOVNIH ANGELOV SLOVENIJE

         VODSTVO

Nina Dremelj

Nina Dremelj

Poslovni angeli Slovenije – Alita Capital

Maja Križan

Maja Križan

Poslovni angeli Slovenije

Marcel Hren

Marcel Hren

Poslovni angeli Slovenije

Maruša Šmid

Maruša Šmid

Poslovni angeli Slovenije

UPRAVNI ODBOR

Goran Tomšič

Goran Tomšič

Komunikator

Sabina Gros

Sabina Gros

BPT d.o.o.

SVETOVALNI ODBOR

Chris Coomes

Chris Coomes

ex-Google

Rok Habinc

Rok Habinc

Pan – Adria Partners

Niels Bogerd

Niels Bogerd

SenseGlove

Žiga Vavpotič

Žiga Vavpotič

Outfit7, Ypsilon Institute

NADZORNI ODBOR

Miroslav Ekart

Miroslav Ekart

Datainfo.si

Matjaž Bavdek

Matjaž Bavdek

Diplomska d.o.o.

Zvone Jagodic

Zvone Jagodic

Nepremičnine Noviforum